Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'fop_enqueue_conditional_scripts' not found or invalid function name in /home4/r36255gree/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wsp_enqueue_scripts_conditionally' not found or invalid function name in /home4/r36255gree/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Adoptii 2017-05-11T12:09:24+00:00

Toate animalele adoptate vor fii sub contract de adopție. Contractul de adopție nu este o hârtie, el reprezintă voința liberă a două părți prin care adoptatorul își ia angajamentul moral și civic de a trata animalul cu responsabilitate, afecțiune și cu considerația că deține un nou membru al familiei sale, bazându-se pe principiul fundamental ”animalele sunt ființe sensibile”.

Adoptatorul este oficial responsabil pentru modul de îngrijire și tratarea animalului adoptat.

Adoptatorul trebuie să știe că la semnarea contractului de adopție va suporta o taxă de sterilizarea, vaccinarea, cipare precum și carnetul de sănătate care sunt obligatorii.

Societatea noastră își rezervă dreptul de a refuza o adpție.

Recomandăm câteva sfaturi celor care doresc să facă adopții cu privire la modul de a se acomoda animalele în noua lor casă.

Pentru cei care doresc să țină câinele în curte, confecționarea unui țarc sau a unui spațiu închis pentru o perioadă de câteva zile de acomodare cu noul stăpân și noua lui casă (au tendința să fugă în primele zile și se pot rătăci), iar pentru pisici plasă la geam tot pentru o perioadă de acomodare întrucât au tendința să sară.Când scoateți câinele la plimbare să fie în lesă, chiar dacă la început nu este obișnuit. Câini nu agrează sunetele puternice (fulgere, trăsnete, foc de artificii).

Încheirea ”Contractului de adopție” vă ajută ca să puteți adopta un animal sănătos și non agresiv, prin semnarea acestui document puteți păstra legătura cu agenția pe tot parcursul adopției, în cazul în care vă răzgândiți sau sunt probleme de neadaptare între animal și stăpân sau invers, puteți ceda cățelul/pisica.

Vă sfătuim să consultați un veterinar pentru a-i recomanda câinelui/pisicii o dietă potrivită pentru vârsta, mărimea, rasa animalului respectiv, precum și vizite regulate la cabinetul veterinarului dumneavoastră.

La început un câine nu latră, poate să roadă, să făcă pipi în casă. Aceleași lucruri sunt valabile și pentru pisici! Vă trebuie multă răbdare, nu vă enervați și nu le agresați.Uneori au comportamentul unor copii (oră fixă de masă, oră fixă de plimbare, oră fixă de somn, știu ora fixă când plecați sau veniți de la muncă, inclusiv zilele de repaus când știu că atunci primesc mai multă afecțiune). Puteți obține sfaturi despre creșterea animalelor, atât de la noi cât și de la medicul veterinar la care mergeți cu câinele sau pisica dumneavoastră. Nu ezitați să căutați informații pe internet sau în diverse reviste despecialitate.

În cazul în care animalul nu va sta în curte liber, trebuie să beneficieze de un țarc, în cazul în care doriți să îl țineți în lanț, atât noi cât și normele europene agreăm confecționarea unui lanț din zale metalice, cu lungimea minimă de 2 m, care să fie ancorat la un punct fix, sau să culiseze pe un cablu metalic, iar legătura între lanț și zgardă să se facă printr-un dispozitiv de tip ”vârtej”. Pentru a beneficia de libertate de mișcare în cazul în care nu îl scoateți zilnic în parc, ar trebui să beneficieze pe timpul noapții de acest lucru.

În cazul în care ați pierdut cățelul/pisica nu uitați că au instalat un microcip pentru a putea fi indentificați și este un mod ușor de a vă găsi câinele/pisica. Dacă se va întâmpla din greșeală o asemenea eroare vă rugăm începeți căutarea lui imediat și să ne anunțați în maxim 24 de ore.

Pentru a verifica condițiile de viață și sănătate a animalului, vom face aceste verificări prin vizite la domiciliu. În cazul în care considerăm că puneți în pericol viața animalului, după trei somații vom fi obligați să vă luăm animalul, urmând a-l integra într-o altă familie.

Adoptii Persoane Fizice

Adoptii Persoane Juridice

Alte documente necesare